!!Aj v tomto období vybavujeme a posielame Vaše objednávky v štandardnom režime!!

Marhuľové jadrá horké 1 kg

Kód: 988
16 hodnotení
€12,80 €10,67 bez DPH
vypredané

Marhuľové jadrá horké

Trieda: I            

Zloženie: jadierka divých marhúľ s vysokým obsahom amygdalínu (vitamín B17) 

(100% prírodné)

Balenie: zip uzatvárateľné stojaté vrecko

Krajina pôvodu: Turecko

Hmotnosť: 1 kg

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Marhuľové jadrá horké 1 kg - určené na ďalšie spracovanie, nie na priamu konzumáciu

Krehké jadierka z marhúľ by nemali chýbať v žiadnom jedálničku a vyváženej strave. Chuťou pripomínajú horké mandle.

  • Nezameniteľná chuť
  • V prirodzenej forme
  • Jedinečný antioxidant
  • Zdroj prospešných látok
  • Zásobáreň minerálov a vitamínov

Marhuľové jadrá najmä ako pomocník v boji proti rakovine a ako prevencia.

Marhuľové jadrá dodávajú ľudskému organizmu veľa minerálnych látok (najmä horčík a kalcium). Dôležitý je aj vysoký obsah kyseliny listovej (potrebnej v čase tehotenstva). Horké jadrá obsahujú okrem toho zvýšenú koncentráciu látky zvanej amygdalín (tiež nazývaný laetril alebo vitamín B17). Amygdalín je kombinácia neutralizovanej (nejedovatej) kyseliny kianovodíkovej.

Často sa na internete môžeme stretnúť s tvrdeniami, že aj sladké marhuľové jadrá obsahujú amygdalín. To však nie je pravda. Výlučne horké marhuľové jadrá z malých kyslastých divých marhúľ obsahujú túto substanciu.


Nasadzovanie vitamínu B17 v biologickej rakovinovej terapii je už od 50. rokov minulého storočia kontroverzne diskutované. Táto látka bola použitá v mnohých alternatívnych rakovinových liečbach. Štúdie zo 70. rokov potvrdili jednoznačne (pri pokusoch na zvieratách) účinok amygdalínu proti nádorovým bunkám (Dr. Ernst Krebs, Dr. Kanematsu Sugiura).

Čo je amygdalín (vitamín B17)?
Z chemického hľadiska sa skladá z dvoch cukrových molekúl – benzylovej a kyanidovej. Často je tvrdené, že vitamín B17 je preto jedovatý, lebo obsahuje kyanid. Vo vitamíne B17 je stabilne viazaný v atómovom spojení. Presne tak ako kyanid v nejedovatom vitamíne B12. Opačne však ako kyanid v cyankáli, ktorý leží vo voľnej iónovej väzbe a uvoľňuje sa už pri rozpúšťaní vo vode. Vitamín B17 nie je jedovatý.

Ako účinkuje amygdalín?
Rakovinové bunky obsahujú veľké množstvo enzýmu zvaného beta-glucuronidasa (ďalej BG). BG sa vyskytuje aj v zdravom organizme, ale v minimálnom množstve. V prítomnosti BG sa vitamín B17 rozpadá a uvoľňuje kyselinu kyanovodíkovú a benzaldehyd. Tieto dve látky bojujú proti rakovine zvnútra a ničia ju. Zdravé bunky na rozdiel od rakovinových obsahujú enzým zvaný rhodanesa. Tento enzým dokáže kyselinu kyanovodíkovú premeniť na thiocyanát, ktorý je pre naše zdravie prospešný. Thiocyanát znižuje krvný tlak a zároveň je látkou, z ktorej náš organizmus produkuje pre nervy tak dôležitý vitamín B12. Jedovatý benzaldehyd sa mení pomocou vzdušného kyslíka na bolesti utišujúcu kyseliny benzoovú. To je snáď aj dôvod, prečo vitamín B17 pôsobí utišujúco pri bolestiach. Keďže sa rakovinové bunky živia kvaseným cukrom a nie kyslíkom, nemajú proti benzaldehydu žiadnu šancu. V krátkosti povedané: vitamín B17 bojuje proti rakovine zvnútra a pre normálne bunky je zdravý.
 

Dávkovanie:

  • Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa práve touto tématikou) odporúča chorým jesť denne 30-50 jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelene počas celého dňa.
  • V prípade ochorenia začíname s 10 jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok.
  • Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť len ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok.

 

Poznámky:

  • Ak má niekto problém požuť jadierka, môže si ich pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli. Neodporúča sa jadierka variť, aby zmäkli, pretože strácajú tak svoj účinok. 
  • Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené. Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré obsahujú.
  • Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti. Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo jadierok alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať. 
  • Jadierka by sa mali jesť spolu so sušenými marhuľami, papáyami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok. 

 

Zdroj:
Kniha “Rakovina-prečo stále zomierame bez poznania pravdy” (Phillip Day)
Kniha “Eine Welt ohne Krebs.” (G.Edward Griffin)
Natur power (Gerd Schaller)

Nutričné hodnoty na 100g:

Energia: 2737 kJ / 654 kcal
Bielkoviny: 27 g
Sacharidy: 14 g
Z toho cukry: 3 g
Tuky: 55 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 5 g

 

 

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy
Hmotnosť: 1 kg