!!Aj v tomto období vybavujeme a posielame Vaše objednávky v štandardnom režime!!

Jahody plátky - sušené mrazom 0,5 kg

Kód: 148
24 hodnotení
€32,68 €27,23 bez DPH
Skladom

Jahody plátky - lyofilizované (sušené mrazom)

Hmotnosť: 500 g

Krajina pôvodu: Nemecko

Detailné informácie

Podrobný popis

 

Lyofilizované jahody - plátky 500 g

Bezkonkurenčná chuť prírodného ovocia bez pridaných chemikálií, aditív a cukru.

100g lyofilizovaného ovocia zodpovedá cca 1 kg ovocia čerstvého.

Lyofilizované ovocie si zachováva okolo 90 % pôvodných charakteristík (tvar, farbu, arómu a hlavne najvyšší možný podiel vitamínov a všetkých minerálov). Vysoký obsah vlákniny.

Mrazom sušené jahody si Vás získajú pre svoju intenzívnu a sladkú chuť a taktiež musíme spomenúť ich úžasnú vôňu. Jahody si Vás získajú najmä svojou vôňou a chuťou. Každá jedna jahoda je veľmi chutná, chrumkavá, preto budete musieť dávať veľký pozor, aby Vám vrecko vydržalo aspoň do večera. Sú chrumkavé, sladké a čo je najlepšie, môžete ich mať u seba v kuchyni celoročne! Nielenže sú chutné, ale majú toľko pozitív, že ak ste ich doteraz príliš nejedli, mali by ste začať. Jahody zďaleka nie sú len obľúbeným letným ovocím, na ich nezameniteľnú chuť nadväzujú aj vysoké množstvá vitamínov, minerálov a vlákniny.

Toto ovocie prechádza procesom lyofilizácie, teda hlbokým zmrazením pri veľmi nízkom tlaku, a preto si zachováva všetky jedinečné vlastnosti čerstvého ovocia, ktoré nie je ukrátené o žiadnu z týchto zložiek: vláknina, vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie dôležité živiny.

Zloženie: 100% jahody (bez pridaných látok, farbív, bez pridaného cukru, bez "éčok").

 

Tu je 10 dôvodov, prečo by sme si ich mali dopriať tak často, ako dokážete.

  1. Jahody sú bohatým zdrojom vitamínu C, pričom jeho obsah je porovnateľný s citrusovými plodmi. Vitamín C má zásadný význam pre tvorbu kolagénu, ktorý pomáha zlepšiť pružnosť pokožky. 
  2. Obsahujú aj ďalšie vitamíny ako vitamín A, B, E a organických kyselín, ktoré dodávajú jahodám typickú vôňu a chuť. Z minerálov obsahujú draslík, zinok, horčík, síra, vápnik, bór, fluór, kobalt a molybdén.
  3. Obsahujú aj vlákninu, ktorá pomáha spomaliť vstrebávanie cukrov v krvi, prirodzenému tráveniu a bojuje so zápchou. Jahody vďaka vláknine viažu aj škodlivé látky v črevách, pomáhajú s plynatosťou a hnačkami.
  4. Podporujú metabolizmus, vylučovanie, pôsobia proti vzniku močových a žlčových kameňov, znižujú nachladnutie, pomáhajú pri liečbe chorôb srdca. Pôsobia ako diuretikum, vylučujú kyselinu močovú a zlepšujú symptómy dny a artritídy.
  5. Jahody môžu pôsobiť preventívne proti rakovine.
  6. Vďaka draslíku, ktorý jahody obsahujú, môžu regulovať krvný tlak a napomáhať jeho znižovaniu.  
  7. Vďaka veľkému množstvu mangánu sa jahody hojne využívajú aj v kozmetike, ktoré sú prospešné pre rast vlasov a pokožky. V minulosti sa jahody používali aj na bielenie zubov.
  8. Antioxidanty v jahodách môžu prispieť k zníženiu zápalu kĺbov, ktoré môžu viesť k artritíde či ochoreniam srdca.
  9. Obsahujú malý podiel prírodných cukrov, žiadny tuk a nízky obsah sodíka a cukru, čím pomáhajú regulovať telesnú hmotnosť.
  10. Kyselina listová patrí medzi vitamíny skupiny B, ktoré by mali prijímať najmä tehotné ženy alebo tie, ktoré sa snažia otehotnieť. Kyselina listová je známa tým, že pomáha v ranných fázach tehotenstva pri rozvoji dieťaťa mozgu, lebky a miechy. Môže zabrániť aj určitým vrodeným vadám, ako napríklad rázštepu chrbtice.

Vedeli ste, že....

  • Jahody vlastne nepatria medzi ovocie, pretože patria do rodiny (Rosaceae) ruží?
  • 87 % plodu tvorí voda, takže jahody sú aj významným zdrojom vody?
  • Pre svoju chuť boli považované za kráľovské ovocie či za ovocie lásky a ich konzumácia mala podporovať chuť na sex?
  • Medzi najväčších pestovateľov jahôd patria USA, Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Japonsko, Poľsko, Rusko.

POUŽITIE: Jahody sušené mrazom sa dajú použiť všade. Pokiaľ sa rozhodneme z tohto ovocia upiecť napr. koláč, postačí len namočiť dané ovocie do vody, či alkoholu (rumu, griotky) a následne ho pridať do receptu. Ďalšie využitie je možné pridaním tohto ovocia do čaju, alebo horúcich nápojov. A v neposlednom rade môžete ovocie rozdrobiť na prášok a použiť ho ako príchuť do koktejlov, jogurtov.

Nutričné hodnoty na 100g:

Energia: 1609 kJ / 384 kcal 
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 89 g
- z toho cukry: 64 g
Tuky: 0,4 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,04  g
Vláknina: 6 g

 

Dodatočné parametre

Kategória: Ovocie sušené mrazom (lyofilizované)
Hmotnosť: 0.5 kg