Späť do obchodu

Registrácia

Hokkaidovo-zázvorová polievka

 Milovníci krémových polievok a tekvice hokkaida, tento recept musíte vyskúšať!

 

WhatsApp Image 2022-01-03 at 14.59.12

 

Suroviny:

1 Hokkaido tekvica

4 ks Organický zázvor

Zeleninový vývar alebo 2 zeleninové bujóny

Tekvicové semienka

Tekvicový olej

1 ks 250 ml Smotana na šľahanie

Soľ

 

Postup:

  1. Očistíme a nakrájame hokkaido na malé kúsky, zalejeme vodou (tak, aby bola tekvica úplne ponorená vo vode), pridáme zázvor a varíme až kým tekvica nezmäkne.
  2. Po zmäknutí pridáme smotanu, vývar (alebo zeleninové bujóny) a osolíme.
  3. Rozmixujeme ponorným mixérom do krémovej konzistencie.
  4. Dosolíme podľa chuti.
  5. Na suchej panvici si opražíme tekvicové semienka.
  6. Servírujeme s tekvicovým olejom a opraženými semienkami.

Želáme Vám dobrú chuť!