Ovocie sušené mrazom (lyofilizované)
Ovocie sušené mrazom, takzvanou lyofilizáciou . Ovocie je sušené hlbokým mrazom a za veľmi nízkeho tlaku. To spôsobí, že voda z ovocia sublimuje - voda sa mení na paru a nemrzne. Vďaka tomuto procesu je zachovaná ako pôvodná štruktúra, tak aj chuť, všetky minerály a vitamíny, ktoré sú v daných potravinách obsiahnuté. Takto vysušené potraviny, sú oproti bežnému sušeniu 100 % prírodné a bez pridaného cukru. Lyofilizácia eliminuje väčšinu mikrobiálnych nečistôt a zaisťuje dlhú trvanlivosť produktu ( 2 roky ).
Výhody mrazom sušeného ( lyofilizovaného ) ovocia:
Chuť a vôňa je oveľa lepšia ako u ovocia sušeného teplom. Sú zachované vitamíny a minerály.
Prírodný produkt bez pridania chemikálií a cukru.
Farba a podoba je takmer rovnaká ako u čerstvého ovocia.