Makadamové orechy RAW 1 kg
Makadamové orechy sú najtučnejšie a zároveň najdrahšie orechy. Tieto orechy majú najvyšší podiel tuku, avšak tento tuk je takzvaný „dobrý“ tuk, ktorý pomáha znižovať hladinu vysokého cholesterolu.
Zloženie: voda, tuk, bielkoviny, vláknina, sacharidy, vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, sodík, molybdén, zinok, mangán, meď, selén, chróm, omega 3 a omega 6 nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny B, C, E, kyselina listová a kyselina pantoténová.
Účinky makadamových orechov:
- Podporujú imunitný systém
- Prevencia proti rakovine
- Zabezpečujú výživu bunkám a chránia ich
- Prečisťuje celý organizmus
- Podporujú trávenie
- Zlepšujú pravidelné vyprázdňovanie
- Odstraňujú plynatosť
- Antiseptické účinky
- Prevencia proti osteoporóze
- Spevňujú kostné a kĺbové tkanivo
- Zabezpečujú zdravé a lesklé vlasy
- Zlepšujú kožné ochorenia
- Upokojujú nervový systém
Nutričná hodnota makadamových orechov (100g)
Energia: |
2898 kJ / 690 kcal |
Bielkoviny: |
9,3 g |
Sacharidy: |
12,7 g |
Z toho cukry: |
3 g |
Tuky: |
67 g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny: |
8 g |
Vláknina: |
9,8 g |
|
|
Makadamové orechy obsahujú minerály – 100 g
Železo |
4,2 mg |
Zinok |
1,6 mg |
Vápnik |
93 mg |
Mangán |
4,9 mg |
Horčík |
141 mg |
Meď |
1,1 mg |
Fosfor |
195 mg |
Selén |
3,9 ug |
Draslík |
377 mg |
Chróm |
0,44 ug |
Sodík |
6,2 mg |
Omega 3 kyseliny |
220 mg |
Molybdén |
0,8 ug |
Omega 6 kyseliny |
1 350 mg |
Makadamové orechy obsahujú vitamíny – 100 g
Vitamín B1 |
1,6 mg |
Kyselina listová |
14 ug |
Vitamín B2 |
0,45 mg |
Kyselina pantoténová |
1,2 mg |
Vitamín B3 |
2,9 mg |
Vitamín C |
1,6 mg |
Vitamín B6 |
0,42 mg |
Vitamín E |
0,9 mg |
Účinky makadamové orechy – chudnutie: Makadamové orechy sú najtučnejší druh orechov, ale napriek tomu ho môžete konzumovať pri chudnutí. Vďaka makadamovým orechom si zlepšíte a urýchlite trávenie, podporíte vyprázdňovanie, dodáte živiny do tela, ktoré tak potrebuje. Makadamové orechy konzumujte počas chudnutia 2 – 3-krát do týždňa po 5 ks pridaním do jedla.
POUŽITIE: Makadamové orechy môžete pridať napríklad do ovocného či zeleninového šalátu, rizota, jogurtu, kaše, koktailu, ku mäsu, ku zemiakom alebo iba tak samé zjesť.